Küçük Aparatif Poğaçalar |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçük Aparatif PoğaçalarPoğaça malzemeleri; 1 su bardağı süt Yarım paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı mahlep 2 çorba kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz Alabildiğince un Üzerine sürmeye 1 adet yumurta sarısı İçi için lor ve maydanoz hazırlanışı Süt ılıtılır, içine maya ve şeker koyularak 15 dk kadar bekletilir Daha sonra tuz, sıvı yağ, margarin, mahlep ve un katılarak sert olmayan kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur yoğrulur Yarım saat kadar hamur dinlendirilir Tepsi yağlanarak hamurdan ceviz büyüklüğünde ve daha büyük parçalar alınarak elde yuvarlanarak şekil verilir 15 dakika kadar daha tepside kabarmaya bırakılır Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derece fırında pişirilir Piştikten sonra soğumaya bırakılır Soğuyan boş poğaçalar bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir ve arasına lor ve maydanoz karışımı konularak servis yapılır |
|