Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aparatif, küçük, poğaçalar

Küçük Aparatif Poğaçalar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Küçük Aparatif Poğaçalar



Poğaça malzemeleri;

1 su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
Üzerine sürmeye 1 adet yumurta sarısı
İçi için lor ve maydanoz

hazırlanışı

Süt ılıtılır, içine maya ve şeker koyularak 15 dk kadar bekletilir Daha sonra tuz, sıvı yağ, margarin, mahlep ve un katılarak sert olmayan kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur yoğrulur Yarım saat kadar hamur dinlendirilir Tepsi yağlanarak hamurdan ceviz büyüklüğünde ve daha büyük parçalar alınarak elde yuvarlanarak şekil verilir 15 dakika kadar daha tepside kabarmaya bırakılır Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derece fırında pişirilir Piştikten sonra soğumaya bırakılır Soğuyan boş poğaçalar bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir ve arasına lor ve maydanoz karışımı konularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.