Peynirli Quesadilla |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli QuesadillaMalzemeler, Ekmeği için, 2 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz Yarım su bardağı küp doğranmış tereyağı Yarım su bardağı ılık su Harcı İçin, 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri Pişirmek için, 1 yemek kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı, Ekmeğini hazırlamak için yoğurma kabına; un, tereyağı, kabartma tozu, su ve tuzu alın Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın Her bir parçayı orta incelikte merdaneyle açın Açtığınız hamurların büyüklüğünde bir tavayı yağlayın Tavayı ocağa alıp, orta dereceli ateşte ekmeklerin her iki tarafını da pişirin Pişen ekmeklerden birini düz bir zemine serin Üzerini kaşar peynir rendesiyle kaplayın İkinci ekmeği kaşar peynirin üzerine kapatın Elinizle hafifçe bastırıp şeklini sabitleyin Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın Fırın tepsisini yağlayıp quesadillaları tepsiye yerleştirin Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin Dilimleyerek, paprika biber ve yeşilliklerle servis yapın Afiyet olsun |
|