Mantarlı Kum Böreği |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kum BöreğiMantarlı Kum Böreği tarif tarifi Malzemeler 4 Adet Yufka 3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Orta Boy Soğan 1,5 Kase Mantar 4-5 Adet Sivri Biber 1/2 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Su 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 2 Adet Yumurta 1/2 Su Bardağı Galeta Unu Tuz , Karabiber Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalım3-4 çorba kaşığı sıvı yağda küçük doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirelimMantarları boyuna dörde kesip,tavaya aktaralımMantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurmaya devam edelimSivri biberleri küçük küçük doğrayıp,ekleyelimİnmesine yakın tuz ile karabiberini ayarlayalım ve ateşten alalımİçine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim İlk yufkayı temiz bir zemin üzerine serelimÜzerine su ve sıvı yağın yarısını serpelimBir fırça yardımıyla su ve sıvı yağı yufkanın her yerine yayalımDiğer yufkaları aralarına su ve sıvıyağ serperek,ilk yufkanın üzerine serelimYufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde keselimÜçgen şeklindeki yufkanın geniş kenarlarına mantarlı harçtan koyalımMantarlı için kenarından yufkayı hafifçe,içe döndürelimSigara böreği sarar gibi rulo yaparak saralım Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayalımYağlanmış fırın tepsisine dizelimÖnceden ısıtılmış 220 dereceli fırında kızarana dek pişirelimDilimleyerek servis yapalım |
|