![]() |
** Katmer Poğaça ** |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ** Katmer Poğaça **![]() ** KATMER POĞAÇA ** MALZEMELER: HAMUR İÇİN: 1 SU BARDAĞI ILIK SÜT 1 SU BARDAĞI SICAK SU YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ 1 PAKET İNSTANT KURU MAYA ( DR ![]() 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 1 TATLI KAŞIĞI TUZ ALDIĞI KADAR UN AÇMAK İÇİN: BUĞDAY NİŞASTASI İSTEDİĞİN HERHANGİ BİR İÇ MALZEME ARALARI İÇİN: 125 GR ![]() ÜZERİ İÇİN: 1 ADET YUMURTA SARISI , SUSAM VE ÇÖREKOTU YAPILIŞI: Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun ![]() Hamuru 20 eşit parçaya ayırın ![]() 10 tanesini tek tek tabak büyüklüğünde nişasta ile açın ![]() Açtığınız bezelerin tek tek her katına erimiş margarin sürerek, 10 katı üst üste koyup tamamlayın ![]() Diğer 10 bezeyede aynı işlemi uygulayın ![]() Her iki hamuruda yine biraz nişastayla açarak büyültün ![]() Hamuru 12 parçaya kesin ( resimdeki gibi ) ![]() Geniş kenarlarına iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde sarın ![]() Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ![]() 20 dakika mayalandırın ![]() Üzerlerine fazla bastırmadan yumurta sarısı sürün ![]() Susam ve çörekotu serpip, 200 derecede pişirin ![]() Böylece toplam 24 adet yumuşacık, sıcacık enfes poğaçanız oldu ![]() Sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|