![]() |
Kompostolar - İçecekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kompostolar - İçeceklerKompostolar - İçecekler Armut Kompostosu Kullanılan Malzemeler : 5 adet büyük boy armut 2,5 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4 Tarifi : Armutları ortadan yararak, bıçağın ucu ile dikkatlice çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayva Kompostosu 2 Kullanılan Malzemeler : Birkaç ayva şeker karanfil veya tarçın Yemeğin Mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : Ayvalar soyulur, parçalara ayrılır, bir tencereye koyularak üzerine su eklenir ve kaynatılır ![]() ![]() ![]() Bali 3 cl armut suyu 3 cl ananas suyu 3 cl kayısı suyu 1 cl limon suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 1 Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır ![]() ![]() Bongo Kullanılan Malzemeler : 6 cl ananas suyu 4 cl mango suyu 4 cl portakal suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 1 Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır ![]() ![]() Grecian Kullanılan Malzemeler : 4 cl şeftali suyu 2 cl portakal suyu 1 cl limon suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 1 Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır ![]() Kuru Kayısı Hoşafı Kullanılan Malzemeler : 40 adet kuru kayısı 2,5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : Kayısıları akşamdan, üzerlerini 4 parmak aşacak kadar su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mandalina Şerbeti Kullanılan Malzemeler : 2 adet mandalina 15 adet kesme şeker 3/4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 su bardağı mandalina suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : 15 adet kesme şekeri, mandalinanın kabuklarına sürün (Böylece çekerler mandalinanın kokusunu ve rengini alırlar) ![]() ![]() ![]() ![]() Limon Nane Şerbeti Kullanılan Malzemeler : 4 adet limon 10 dal taze nane 1 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : Limonların suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nar Şerbeti Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 limonun suyu 1 su bardağı nar suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : Toz şeker, su, limon suyu ve nar suyunu iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Portakal Kompostosu Kullanılan Malzemeler : 1,5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 12 adet çekirdeksiz portakal 2 kahve fincanı portakal suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4 Tarifi : Portakalların kabuklarını soyup, kaynar suyun içine tker teker daldırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Surfer's Joy Kullanılan Malzemeler : 5 cl misket limonu (lime) suyu 3 cl karadut suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 1 Tarifi : Parçalanmış buzla 1/3 oranında doldurulmuş uzun bardakta sunulur ![]() Ayva Kompostosu Kullanılan Malzemeler : 1 kg ayva 2 su bardağı şeker 1 limon suyu Yemeğin Mevsimi : Sonbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : Ayva yıkanır, soyulur, ortaları çıkarılır ![]() ![]() ![]() Şeker ilave edilip bir süre daha yavaş yavaş kaynatılır ![]() ![]() ![]() Vişne Şerbeti Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 limonun suyu 1 su bardağı vişne suyu Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4 Tarifi : Tozşeker, su, limon suyu ve vişne suyunu bir kaba alın ![]() ![]() Bademli Ayva Kompostosu Kullanılan Malzemeler : 2 ayva 5 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker 3 karanfil 1 yemek kaşığı izmir üzümü 1 yemek kaşığı soyulmuş badem Yemeğin Mevsimi : Sonbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : Ayvaların kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|