![]() |
Vişne Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişne Şurubu TarifiMalzemeler
Vişneleri yıkayın saplarından ayırın, geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişneyi sıralayın ![]() ![]() Ertesi gün, bir çay bardağı suyu tencerenize ekleyin, harlı ateşte meyvelerinizin su salmasını ve şekerin erimesini sürekli karıştırarak sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En son posalı karışımı,temiz bir bezden veya ince süzgeçte süzerek şurubunuzu en son haline duru ve posasız hale getirin ![]() Cam şişelere koyarak serin yerde saklayabilirsiniz(en az 1 yıl) ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Not: Vişne posasının,vişne suyuna karıştırılıp,ardından ayrıştırılması işlemi şurubunuza vişne özünün geçmesini ve daha ekşimsi tat elde etmenizi sağlıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|