Çilekli Tartölet |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli TartöletMalzemeler
Yapılışı Derince bir kâse alın İçine unu eleyin,ama iki defa eleyin Sonra, unun ortasını havuz gibi açın Bu havuza, yumurtayı, margarini, yarım paket kabartma tozunu, 1 tutam tuzu, 1 çorba kaşığı şekeri ve 4 çorba kaşığı suyu boca edin Kenarlardaki unu da bu karışıma karıp güzelce yoğurun Şayet, hamur sert kalırda, az su ilâve edin Hamur yoğrulunca, üzerini şeffaf folyo ile kaplayın Ve, buzdolabında 20 dakika bekletin Hamur dinlenirken, küçük tart kalıplarını hazırlayın Kalıpları önce yağlayın; üzerlerine un serpin Hamuru dışarı alıp küçük parçalar koparıp yuvarlayın Merdane marifetiyle, yarım santim kalınlığında açın Kalıplara düzgün bir şekilde döşeyin Dışa sarkan kenarlarını düzgün şekilde kesin Ve, elinizle bastırarak yükseltin Kalıplara döşediğiniz hamuru, birkaç yerinden çatalla delin Her bir kalıbın içine alüminyum folyo döşeyin Üzerine 10 kadar nohut koyun Bu, hamurun kabarmasını önleyecek bir tedbir Böylece tatlınız, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verilmeye hazır demektir Tatlınızı pembeleşene kadar pişirin Ve, soğumaya bırakın Krema için, 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi koyu bir kıvama gelene kadar çırpın Arzu ederseniz –ki, lezzetine lezzet katacaktır- yarım kutu da Labne peyniri katın Ve, tekrar karıştırın Bu kremayı, tart hamurlarının içine koyun Kremanın üzerini bütün çileklerle süsleyin Tatlınızın daha fiyakalı ve de parlak görünmesini isterseniz, üstlerine sulandırılmış çilek reçeli veya jöle dökebilirsiniz Arzu ederseniz, bu tatlıyı, üzerine yeşil fıstık serperek de süsleyebilirsiniz |
|