09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tartölet
Malzemeler- 300 gr
un
- 1 adet yumurta
- 150 gr
margarin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı soğuk su
- Süsleme için malzeme: 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt, Yarım paket Labne peyniri, “Yeter” diyene kadar çilek
Yapılışı
Derince bir kâse alın İçine unu eleyin,ama iki defa eleyin Sonra, unun ortasını havuz gibi açın Bu havuza, yumurtayı, margarini, yarım paket kabartma tozunu, 1 tutam tuzu, 1 çorba kaşığı şekeri ve 4 çorba kaşığı suyu boca edin Kenarlardaki unu da bu karışıma karıp güzelce yoğurun Şayet, hamur sert kalırda, az su ilâve edin Hamur yoğrulunca, üzerini şeffaf folyo ile kaplayın Ve, buzdolabında 20 dakika bekletin
Hamur dinlenirken, küçük tart kalıplarını hazırlayın Kalıpları önce yağlayın; üzerlerine un serpin Hamuru dışarı alıp küçük parçalar koparıp yuvarlayın Merdane marifetiyle, yarım santim kalınlığında açın Kalıplara düzgün bir şekilde döşeyin Dışa sarkan kenarlarını düzgün şekilde kesin Ve, elinizle bastırarak yükseltin
Kalıplara döşediğiniz hamuru, birkaç yerinden çatalla delin Her bir kalıbın içine alüminyum folyo döşeyin Üzerine 10 kadar nohut koyun Bu, hamurun kabarmasını önleyecek bir tedbir Böylece tatlınız, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verilmeye hazır demektir Tatlınızı pembeleşene kadar pişirin Ve, soğumaya bırakın
Krema için, 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi koyu bir kıvama gelene kadar çırpın Arzu ederseniz –ki, lezzetine lezzet katacaktır- yarım kutu da Labne peyniri katın Ve, tekrar karıştırın Bu kremayı, tart hamurlarının içine koyun Kremanın üzerini bütün çileklerle süsleyin Tatlınızın daha fiyakalı ve de parlak görünmesini isterseniz, üstlerine sulandırılmış çilek reçeli veya jöle dökebilirsiniz
Arzu ederseniz, bu tatlıyı, üzerine yeşil fıstık serperek de süsleyebilirsiniz
|
|
|