Kreması için: 500 gr Likit Krema - 200 gr Sütlü Çikolata - 200 gr Pralin - 1 çorba kaşığı Türk Kahvesi - 200 gr Şekersiz Kestane Püresi
Kaplama Hamuru İçin: 200 gr Pudra Şekeri - 2 çorba kaşığı Glikoz - 3 çorba kaşığı Fondon - ½ Limon Suyu - 2 çorba kaşığı Nişasta
Üzerindeki figürler için: 150 gr Kestane Ezmesi - Bir Miktar Renkli Gıda Boyası - 20 gr Bitter Çikolata
Yapılışı
Kremayı kaynatın Çikolata, pralin, Türk Kahvesi ve şekersiz kestane püresini ekleyip karıştırın 12 saat + 4 derecede bekletip mikserde çırpın Hazır keki ikiye bölüp alt kısmını bir çembere yerleştirin Hazırladığınız kremayı üzerine sürün Kekin diğer yarısını üzerine kapatın – 10 derecede 6 saat bekletin Kaplama hamuru için pudra şekeri, glikoz, fondon, limon suyu ve nişastayı yoğurup ince bir şekilde açın Pastayı bu hamurla kaplayın Kestane ezmesini gıda boyasıyla renklendirip değişik figürler yapın ( Bitter çikolatayı eritip hazırladığınız figürlerin gözleri için kullanabilirsiniz ) Hazırladığınız figürlerle pastayı süsleyip servise sunun
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.