09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Browni
Malzemeler- 125 gr
tereyağı
- Krem patisserie malzemesi: 250 gr
süt, 130 gr şeker, 1 adet yumurta, 40 gr un, 24 gr tereyağı, Az vanilya
- 125 gr
pudra şekeri
- 250 gr
un
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı krema
- 2 kahve kaşığı kabartma tozu
- 150 gr
bitter çikolata (eritilmiş)
- 150 gr
kıyılmış ceviz
Yapılışı
Bir kapta tereyağı ve şeker krem haline getirilir Yumurta sarıları birer birer eklenir, mikserde iyice karıştırılır ve erimiş çikolata eklenir Diğer bir kapta yumurta beyazı çırpılır, köpük haline gelince yumurta sarılı karışımla beraber hafif karıştırılır Diğer malzemelerle beraber düzgünce karıştırılır ve en son ceviz ilave edilir Yağlanmış derin bir tepsiye veya kalıba dökülür 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir, soğuduktan sonra browni kekin üzerine frambuaz ilave edilmiş krem patisserie eklenir ve üzerine diğer browni kek konulur En son jöle sürülerek servis edilir
Krem patisserie yapılışı:
Süt bir kapta kaynatılır, diğer bir kapta şeker, yumurta ve az süt karışımı parmak sıcaklığına dayanacak şekilde ısıtılır Kaynayan süte azar azar ilave edilerek 2 dakika pişirilir Tereyağı ilave edilir, soğutulur ve bir kapta 5-6 dakika çırpılarak karıştırılır
Not: Frambuazlar ve çilekler taze olursa daha güzel olur
|
|
|