![]() |
Kestaneli Çikolatalı Ekler Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Çikolatalı Ekler Pastakestaneli çikolatalı ekler pasta tarifi için Malzemeler : choux için ; � 250 ml su � 100 gr tereyağı � 1 çay kaşığı tuz � 1 çay kaşığı toz şeker � 150 gr un � 4 yumurta creme patisserie için ; � 250 gr süt � 1 çay bardağı tozşeker � yarım çay bardağı un � 1 tatlı kaşığı nişasta � 3 yumurta sarısı � az vanilya � 5 kaşık kestane püresi çikolata sosu için ; � 200 ml sıvı krema (bir küçük paket) � 4 kare paket bitter çikolata (320 gr) kestaneli çikolatalı ekler pasta yemeğinin hazırlanışı: Pate choux yapımı ; suyu,küp küp kesilmiş tereyağını,tuzu ve şekeri büyük bir cezvenin içerisine koyup ağır ateşte kaynatalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurumuzu ocaktan alalım ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize ,sıkma torbasına taktığımız en geniş duy ile ince uzun ve kalın sıkalım ![]() ![]() Creme patisserie için , tüm malzemeleri önce soğukken orta boy bir tencerede karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|