Muzlu Kek 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Kek 2Malzemeler
Yapılışı 1 Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin 2 Portakalın kabuğunu rendenin ince tarfı ile rendeleyin 3 Derin bir kasenin içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, ,şekeri ve yumuşamış Sana yağını krema kıvamına gelene kadar bir çırpıcı veya mikserle çırpın 4 Harç krema kıvamına gelince, içine Sütü ve portakal rendesini ilave edip, mikserle çırpmaya devam edin 5 Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın 6 En son olarak kek harcına rendelenmiş havuçları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın 7 Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına koyup, harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin 8 Kek harcının üzerine yuvarlak olarak dilimlediğiniz muzları koyun Muz dilimlerinin kararmaması için limonlu suya batırın 9 Muzlu keki, önceden 185 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kalıbında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çıkarıp, arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin |
|
|
|