09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Kek 2
Malzemeler- 200 gr Sana yağı
- 2 adet muz
- 3 adet yumurta
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı
1 Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin
2 Portakalın kabuğunu rendenin ince tarfı ile rendeleyin
3 Derin bir kasenin içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, ,şekeri ve yumuşamış Sana yağını krema kıvamına gelene kadar bir çırpıcı veya mikserle çırpın
4 Harç krema kıvamına gelince, içine Sütü ve portakal rendesini ilave edip, mikserle çırpmaya devam edin
5 Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın
6 En son olarak kek harcına rendelenmiş havuçları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın
7 Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına koyup, harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin
8 Kek harcının üzerine yuvarlak olarak dilimlediğiniz muzları koyun Muz dilimlerinin kararmaması için limonlu suya batırın
9 Muzlu keki, önceden 185 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kalıbında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çıkarıp, arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin
|
|
|