Pandispanya Çöpçatan |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pandispanya ÇöpçatanPANDİSPANYA ÇÖPÇATAN MALZEMELER 8 adet yumurta 8 kahve fincanı toz şeker 8 kahve fincanı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu KREMASI İÇİN 1 litre süt 2 adet yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya 1 paket hazır çiğ süt kreması (125 ml) SÜSLEMEK İÇİN Hindistan cevizi tozu YAPILIŞI Yumurtaları ve toz şekeri 10 dk Mikserle çırpın Kabartma tozu ve vanilya karıştırıştırılmış unu ekleyin Yağlanmış 2 kek kalıbına paylaştırın 5 dakika önceden 175 de rece ısıtılmış fırında 45 dk Pişirin Her iki pastayı enlemesine ikiye ayırın Kreması için, süt, yumurta sarıları ve nişastayı çırpın Şekeri de katarak, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin Yağı karıştırarak, ateşten alın Soğumasına yakın vanilya ve kremayı ekleyerek, 5 dakika çırpın Pastanın her katına krema sürerek, üst üste koyun Kalan kremayla üzerini kaplayıp, süsleyin |
|