Benekli Kek |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Benekli Kek125 gram margarin, 1 paket vanilya, 2 adet , yarım su bardağı reçeli 1/3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı karbonat, yarım su bardağı , 3/4 su bardağı yağsız Beyaz sı için: 150 gram eritilmiş beyaz , 120 gram margarin, 1/3 su bardağı Benekli bant için: 80 gram eritilmiş süz , 40 gram eritilmiş beyaz , Fırını 180 derecede ısıtın 23 cm çapında derin bir kalıbı, eritilmiş margarin veya sıvıyağ ile yağlayın Altını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın Mikserle margarin, şeker ve vanilyayı çırpın Yumuşak ve kıvamında bir karışım elde edince, ları teker teker ve karıştırmaya devam ederek ekleyin Reçeli ilave edin Yumuşak kıvam alana dek karıştırın Karışımı geniş bir kaba aktarın aaaal bir kaşık yardımıyla unu, karbonatı ve yu hepsinden kaşıkla azar azar alarak le karıştırın Yumuşayana kadar karıştırmaya devam edin Hazırladığınız bu karışımı ya katıp karıştırdıktan sonra kalıba dökün 45 dakika pişirin Keke bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin Kalıptan çıkartmadan önce keki 5 dakika kadar dinlendirin Bir fırın ızgarasının üzerine çıkartarak soğumaya bırakın Beyaz sı için: Beyaz , margarin ve yı küçük bir tencerede karıştırın Kısık ateşte karıştırarak margarin ve yı eritin Karışımı pürüzsüz ve yumuşak bir kıvama getirin Ateşten alın Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın Keki bir servis tabağına alın Üzerini ve kenarlarını bu yla sıvayın Benekli bant için: Bir mezurayla kekin çevresini ölçün (kekin yüksekliği 6 cm civarında ve boyda bir dikdörtgen kesin 75x6,5 cm) Erimiş beyaz dan kağıdın üzerine benekler damlatın Soğumaya bırakın Soğuduktan sonra bandın üzerine süz yı yayın Hemen bandı, lı tarafı içe gelecek şekilde pastanın çevresine dolayın Çikolata iyice donana ve pastanın etrafına yapışana dek bekleyin Sonra kağıdı çekerek dikkatlice çıkartın Keki buzdolabına koyarak servise hazır hale getirin Servis yapmadan hemen önce kekin üzerine serpiştirin |
|