Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fıstıklı, turta

Fıstıklı Turta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Turta



Fıstıklı Turta tarifi

için Malzemeler :

� Pandispanya Patı (bkz Temel Tarifler) 2 adet
� Fıstık Kreması
� Yan Dekor Rulosu

Fıstık Kreması İçin

� Süt 1 litre
� Toz şeker 250 g
� Yumurta sarısı 250 g
� Jelatin 12 yaprak
� İtalyan Marengası 400 g
� Krem Şanti 1000 g
� Toz fıstık 200 g
� Yan Dekor Rulosu 100 g

Renkli Dekor Hamuru İçin

� Margarin 150 g
� Pudra şekeri 150 g
� Yumurta beyazı 250 g
� Un 150 g

Yan Rulo Süslemesi İçin

� Yumurta beyazı 675 g
� Toz şeker 150 g
� Toz badem veya hindistan cevizi 750 g
� Toz şeker 750 g
� Yumurta 1000 g
� Un 200 g
� Margarin 150 g Fıstıklı Turta

yemeğinin hazırlanışı:

Fıstıklı Krema

Süt kaynatılırken, diğer tarafta mikserde yumurta sarısı ve şeker kabartılır, kaynamakta olan süte yedirilerek 4-5 dakika daha karıştırılarak pişirilir Pişen krema ılık hale gelince önce jelatinler ilave edilir, daha sonra İtalyan marengası yedirilir Toz fıstık ve pudra şekeri şurupla yumuşatılır, karışıma katılır ve buna son olarak çırpılmış krem şanti ilave edilir

Yan Dekor Rulosu

Renkli Dekor Hamuru İçin:

Margarin ile pudra şekeri çırpılırken yumurta beyazı azar azar yedirilir, sonra un katılarak karıştırılır Değişik renklerdeki çeşitlere bölünüp kağıt kalemlere doldurulur Yağlı kağıt ile döşenmiş tavalara veya silpat üzerine cetvel ile çember boyutunu geçmeyecek şekilde istenilen şekiller veya desenler çizilir

Yan Rulo Süslemesi

Yumurta beyazı ve 150 g toz şeker marenga yapılır Yumurta, toz, şeker, un, toz badem çırpılır ve eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılır Bu karışım hazırlanan marengaya yedirilir Dekor hamuru tarifi ile yapılmış şekillerin üzerine hazırlanan bu karışım dökülüp rulo şeklinde açılır 220°C�lik fırında 7 dakika pişirilir Pişmiş rulolar ters çevrilip dikkatlice çıkartılır ve cetvel yardımıyla kesilir

Turtanın Tamamlanması

Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır

Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir

Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş pandispanya patı yerleştirilir Pandispanya patının üzerine hazırlanan fıstıklı krema dökülür ve paletli bıçak yardımıyla yayılır

Krema, diğer pandispanya patı ile kapatılıp, üzerine çemberi dolduracak şekilde fıstıklı krema sürülür

Turta derin dondurucuda bekletilir Donmuş turta daha sonra çemberden çıkartılır ve istenilen şekilde süslemesi yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.