Kaymakli Elma Tatlisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymakli Elma Tatlisi![]() Malzemeler 4 adet elma (takriben 1 kg) 2 tane karanfil (koku vermesi için) 1 adet limon suyu 1 litre normal su 1 litre kaynak suyu 1 kilo 50 grtoz şeker 40 gr kaymak veya krem şanti Yemeğin Tarifi Önce 1 adet limonu 1 kg normal suya sıkın ve 4 adet starkin elmayı bütün olarak soyun Ortasını elma çıkaracağıyla tamamen çıkartıp limonlu suya atın Derin bir tencereye 1 kg memba suyunu koyup 2 adet karanfili suya atın![]() Limonlu sudan elmaları çıkartıp ocaktaki suyun içine atın Kaynamaya başladıktan sonra 15 ila 20 dakika sonra tatlının pişip pişmediğini kontrol edin Kontrolü söyle yapın: Bir ağaç kürdanı elmalara batırın, elmaya kolay girip çıkıyorsa pişmiş, güçlükle girip çıkıyorsa henüz pişmemiş demektir Elma pişmişse kapaklı olarak dinlenmeye bırakın Bu sayede elmayla karangfil kokusu kolaylıkla birbirine karışır![]() Bu pişirilen natürel renkli elmadır ve elmanın doğal rengini verir Şayet elmayı elma şekeri gibi kırmızı renkli elde etmek istiyorsanız Normal pişirmeden evvel 50 gr toz şekeri küçük bir tavaya koyup 1 kahve kaşığı limon suyu ilave ederek orta hararetli bir ateşte devamlı karıştırarak altın sarısı bir renk alana dek kavurun![]() Bu hale gelince bir çay bardağı soğuk su koyun ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın Küçük bir şişeye koyun Bu renklendirici şerbetin artanını daha sonra da kullanabilirsiniz
|
|
|
|