![]() |
Konfidans |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KonfidansKonfidans tarifi için Malzemeler : � Süt 1000 g � Toz şeker 500 g � Yumurta sarısı 200 g � Krem Şanti 300 g � Jelatin (eritilmiş) 6 yaprak � Nişasta 80 g � Vanilya Marzipan Hamuru İçin � Toz Badem 500 g � Pudra Şekeri 200 g � Fondan 400 g Pasta Yapımı İçin � Pandispanya patı 1 adet � Vişne kompostosu 100 g Konfidans yemeğinin hazırlanışı: Krema İçin Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta krema haline gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Marzipan Hamuru İçin Tüm malzeme hamur haline gelinceye kadar yoğrulur ![]() Pastanın Tamamlanması Çember sıvı yağ ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir ![]() ![]() Üzerine hazırlanan krema dökülür ve yayılır, vişneler konulur ![]() Çember boyundan daha küçük kesilmiş pandispanya kremanın üzerine yerleştirilir ve şurup ile hafif nemlendirilir ![]() Pandispanyanın üzerine bir kat krema daha dökülerek çember doldurulur, paletli bıçak ile krema düzeltilip dolapta dondurulur ![]() Dolapta bekletilen pastanın çemberi çıkartılır ![]() ![]() Aynı çember ile açılan marzipan hamuru kesilir ve pastanın üzeri kaplanır ![]() Marzipanın üzerine hafif pudra şekeri elenerek pürmüz ile yakılıp desen verilir ve süslemesi yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|