![]() |
Kokonegro |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KokonegroKokonegro Blogları dolaşırken, 'de gördüğüm bu kapkara kurabiyelere bayıldım ve hemen tarifini aldım ![]() ufak tefek değişiklikler yaptım ![]() ![]() ![]() Aslında başlığa çikolatalı, kakaolu ve hindistan cevizli kurabiye de diyebilirdim ![]() Onun yerine ben kısaca bu kurabiyelere "Kokonegro" demek istiyorum çünkü bana kurabiyelerin rengini ve nefis hindistan cevizi kokusunu hissettiriyor ![]() Kokonegro diye bir kurabiye gerçekten var mı bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() 1,5 kare paket bitter çikolata (120 gr) 100 gr tereyağ 3 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 büyük boy çay bardağı kahverengi şeker ~2 ![]() 6 tepeleme yemek kaşığı kakao (80 gr) 4 yemek kaşığı hindistan cevizi 3 yemek kaşığı damla çikolata 1 ![]() bir fiske tuz 2 kaşık hindistan cevizi (kurabiylerin dışını süslemek için) (Bu malzemelerle 35 adet kurabiye yapabiliyoruz) 1) Bitter çikolata ve tereyağını kısık ateşte küçük bir tencere içinde eritelim ve karıştırma kabımıza alalım ![]() ![]() 2) Ayrı bir kaba unu eleyelim, kakao ve kabartma tozu ile iyice harmanlayalım ![]() 3) Çırpılmış yumurtaları çikolataya ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpalım ![]() ![]() 4) Hazırladığımız unu yedirerek karışıma ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştıralım ![]() elde edelim ![]() 5) Son olarak da hindistan cevizi, damla çikolata ve bir fiske tuzuda hamura ilave edip ve çok az daha yoğuralım ![]() 6) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük kurabiyeler yapalım ![]() ![]() (Ben kurabiyelerin yarısını sade yaptım, diğer yarısınıda hindistan cevizine buladım) 7) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında maksimum 10 dakika pişirelim ![]() (Bu kurabiyeleri mini fırında ayrı ayrı iki seferde pişirdim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|