Kokonegro |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KokonegroKokonegro Blogları dolaşırken, 'de gördüğüm bu kapkara kurabiyelere bayıldım ve hemen tarifini aldım Kurabiyeleri yaparken orjinal tarife sadık kalmaya çalıştım ama evde ve elde olmayan ! bazı nedenler yüzünden ufak tefek değişiklikler yaptım Sonuçta, bitter çikolata tadında, az şekerli, brownie havasında, gevrek gevrek kurabiyelerim oldu Çikolatayı, brownie tadını seven herkese tavsiye ederim Aslında başlığa çikolatalı, kakaolu ve hindistan cevizli kurabiye de diyebilirdim Onun yerine ben kısaca bu kurabiyelere "Kokonegro" demek istiyorum çünkü bana kurabiyelerin rengini ve nefis hindistan cevizi kokusunu hissettiriyor Kokonegro diye bir kurabiye gerçekten var mı bilmiyorum Eğer yoksa bu kurabiyelerin adı bundan sonra Kokonegro olsun Tamamen benim yakıştırmam yani Umarım kurabiyelerin adıda ve lezzetide hoşunuza giderMalzemeler 1,5 kare paket bitter çikolata (120 gr) 100 gr tereyağ 3 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 büyük boy çay bardağı kahverengi şeker ~25 aida çay bardağı un 6 tepeleme yemek kaşığı kakao (80 gr) 4 yemek kaşığı hindistan cevizi 3 yemek kaşığı damla çikolata 15 çay kaşığı kabartma tozu bir fiske tuz 2 kaşık hindistan cevizi (kurabiylerin dışını süslemek için) (Bu malzemelerle 35 adet kurabiye yapabiliyoruz) 1) Bitter çikolata ve tereyağını kısık ateşte küçük bir tencere içinde eritelim ve karıştırma kabımıza alalım 10 dakika soğuması için bekleyelim 2) Ayrı bir kaba unu eleyelim, kakao ve kabartma tozu ile iyice harmanlayalım 3) Çırpılmış yumurtaları çikolataya ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpalım Şekeri de ekleyip şeker iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim 4) Hazırladığımız unu yedirerek karışıma ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştıralım Kulak memesinden biraz daha yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim 5) Son olarak da hindistan cevizi, damla çikolata ve bir fiske tuzuda hamura ilave edip ve çok az daha yoğuralım 6) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük kurabiyeler yapalım Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak kurabiyelerimizi dizelim (Ben kurabiyelerin yarısını sade yaptım, diğer yarısınıda hindistan cevizine buladım) 7) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında maksimum 10 dakika pişirelim (Bu kurabiyeleri mini fırında ayrı ayrı iki seferde pişirdim İlk tepsiyi 10 dakika, diğerini 12 dakika fırında tuttum Kesinlikle 10 dakikayı geçirmeyin derim, çünkü fırında 2 dakika bile fazla kalınca içleri biraz sert oluyor) Afiyet olsun ! |
|