![]() |
Vişneli & Peynirli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli & Peynirli TartVişneli & Peynirli Tart Sevgililer Günü için klasik, kalpli ve kırmızı birşeyler yapmak istedim ![]() Ancak ne yapacağım konusunda çok kararsız kaldım ![]() ![]() Tam "en iyisi bu etkinliğe katılmamak" dediğim bir sırada, gördüğüm bir fotoğraf bana ilham verdi ve etkinlik için bir tart yapmaya karar verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler : Tart hamuru için (Beyaz Fırın'ın sahibi Nathalie Stoyanof'un Beyaz Mutfak isimli kitabından aldığım temel tart tarifini aynen uyguladım) ![]() 250 gr un (2 su bardağı) 125 gr tereyağı 100 gr toz şeker (1 çay bardağı) 1 yumurta sarısı (hafif çırpılmış) 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya Kreması için 4 çay bardağı süt 1/2 çay bardağı nişasta 1/2 çay bardağı un 2 yumurta sarısı 1/2 su bardağı toz şeker ½ küçük kutu krema 4 tepeleme yemek kaşığı krem peynir 1 çay kaşığı vanilya, bir kaşık limon kabuğu rendesi Üzeri için 1 kutu donmuş vişne (400 gr) 1 paket tart jölesi (Dr Oetker, 13 gr poşet) 2 kaşık toz şeker 1) Unu eleyep, ortası havuz biçiminde açalım ve küçük parçalar halinde doğradığımız tereyağını unun etrafına koyalım ![]() 2) Unu, yağa yedirerek kumlu bir doku elde edinceye kadar yoğuralım ![]() ![]() ![]() 3) Hamuru bir merdane ile açıp, 22 cmlik tart kalıbına, kenarlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirelim ![]() ![]() ![]() 4) Fırını 170 dereceye ayarlayıp, ısıtalım ![]() ![]() ![]() 5) Artan tart hamurunu aaagahta merdane ile incecik açıp, kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile keselim ve başka bir fırın kabına koyarak 170 derecede 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() ![]() 6) Bu arada bir tencerede un, nişasta ve şekeri sütle beraber iyice karıştırıp, içine çırpılmış yumurta sarılarını ve kremayı ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() 7) Donmuş vişneleri bir süzgeçte çözdürün ![]() ![]() ![]() 8) Pişen tartın üzerine kremayı iyice yayalım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|