![]() |
Hindistan Cevizi Şapkalı Brownie |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizi Şapkalı BrownieHindistan Cevizi Şapkalı Brownie Sevgili Deniz Güney'den aldığım brownie tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Temel Brownie Hamuru: 10 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (150 gr) 1 su bardağı şeker (rondoda çekilmiş) 3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı kakao 1/4 tatlı kaşığı tuz ½ tatlı kaşığı sıvı vanilya (ben ruf marka olanı kullandım) 2 büyük ve soğuk yumurta (dolaptan çıkar çıkmaz kullanılacak) ½ su bardağı + 2 yemek kaşığı elenmiş un Hindistan Cevizi Şapkası İçin : 1 büyük yumurta beyazı 1 su bardağı hindistan cevizi 1/4 su bardağı şeker (rondoda çekilmiş) bir fiske tuz 3/4 tatlı kaşığı sıvı vanilya 1) Tereyağ, şeker, kakao ve tuz ısıya dayanıklı bir kaseye konulur ve kasede içi su dolu bir tencere içine oturtulurarak benmari yapar gibi su ısıtılmaya başlanır 2) Zaman zaman karıştırılarak tereyağı eriyip diğer malzemeler de pürüzsüz bir hal alana kadar karışım ısıtılır ![]() ![]() 3) Karışım istenilen sıcaklığa ulaşınca ve pürüzsüz bir hal alınca kaseyi tencerenin içinden alalım ![]() ![]() 4) Karışım ılıdığında içine sıvı vanilyayı ve 2 soğuk yumurtayı aynı anda ilave edelim ve tahta kaşıkla çok hızlı karıştırarak yumurtaları yedirelim ![]() ![]() 5) Hamur koyulaşınca elenmiş unu ekleyelim ve un gözden kaybolana kadar fazla olmamak kaydıyla karıştıralım ![]() ![]() 6) Yağladığımız 28 cm lik kelepçeli kalıbın içine hamuru fazla oynamadan dökelim ve üzerini bir kaşıkla düzeltelim ![]() ![]() 7) Bu arada yumurta beyazı, hindistan cevizi, şeker, tuz ve vanilyayı gene benmari usulü (kaynatmadan sadece ısıtarak) ısıya dayanıklı birt kaba koyup, kabı da içi su dolu tencere içine oturtalım ![]() 8) Hindistan cevizli karışımın yanmaması için dibinden karıştırarak yumurta beyazları kalınlaşana, hindistan cevizleri biraz sert görünüm alana kadar suyu ısıtalım ![]() ![]() 9) Brownie hamurumuzun üzerine hindistan cevizi karışımını elimizle yayalım ![]() 10) Önceden 170 derece ısıtılmış fırının alttan üçüncü rafında hindistan cevizleri koyu altın rengini alana kadar browni kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Not: Eğer hindistan cevizi şapkalı brownie yapmak istemezseniz yukaridaki temel brownie hamuruna 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz içi ekleyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|