![]() |
Bisküvili Kremalı Minik Kekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bisküvili Kremalı Minik KeklerBisküvili Kremalı Minik Kekler Sevgili Deniz Güney'in bana gönderdiği cupcake tarifini uyguladım bugün ![]() ![]() ![]() (Tarifde yer alan cup ölçüsünü diğer bloglardan faydalanarak bardak ölçüsüne çevirdim ve öyle kullandım ![]() Malzemeler : 2+1/2 kap normal un ( 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı) 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1/2 tatlı kaşığı tuz 1+2/3 kap şeker (1,5 su bardağı) 1 kap süt (1 su bardağı) 125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı 2 tatlı kaşığı vanilya 3 yumurta beyazı 1,5 paket parçalanmış kakaolu, kremalı bisküvi ( veya benzeri) (Bisküvilerden birazını keklerin üzerini süslemek için ayıralım) Üzerini süslemek için : 1 paket krem şanti 1 bardak (200 ml) soğuk süt 1) Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım ![]() ![]() 2) Un, kabartma tozu ve tuzu birlikte bir kaba eleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Son olarak, karışıma parçalanmış bisküvilerimizi ekleyelim ve tahta kaşıkla hafifçe karıştıralım ![]() 4) Karışımı muffin kalıplarımıza dökelim ![]() ![]() ![]() 5) Bu arada krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre soğuk sütle çırpalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|