09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Limonlu Kek

Muz, hem sütlü tatlılara hem de hamur işlerine çok yakışan bir meyve Muzlu ve limonlu keki, gün davetlerinizde yapabilir hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizden tam puan alabilirsiniz
Malzemeler,
Kek Hamuru için,
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için,
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Ara Katı için,

Hazırlanışı,
[*]Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpın [*]Sıvıyağ, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin [*]Kabartma tozu, limon suyu ve unu ilave edip kaşıkla birkaç kez karıştırın [*]Orta boy kek kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün [*]Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin [*]Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin [*]Kremasını hazırlamak için orta boy tencereye süt, un ve toz şekeri alın [*]Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin [*]Kremayı ocaktan indirmeden hemen önce vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin [*]Kremanın ılınması için bekletin [*]Muzların kabuklarını soyup yatay biçimde dilimleyin [*]Keki üst kısmına yakın bir yerden ikiye bölün [*]Kekin altta kalan kısmına kaşık yardımıyla oluk açın [*]Açtığınız oyuğu kremayla doldurun [*]Üzerine muz dilimlerini yerleştirin [*]Kekin üst katını, üzerine kapatın [*]Kremayla kekin üzerini kaplayın [*]Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|