Şekerpare. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare.Malzemeler:
1 Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım paket vanilyayı içine katın, karıştırın![]() 2 Hamurun tüm malzemelerini karıştırın Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir![]() 3 hamuru 10 dakika dinlendirin![]() 4 20 adet ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizin![]() 5 Üzerlerine cevizleri hafif bastırarak yapıştırın![]() 6 önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin![]() 7 Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin![]() 8 5 dakika sonra şerbetini dökün Üzerini bir tepsi ile kapatın![]() 9 1 saat kadar sonra tatlımız servise hazırdır![]() Afiyet Olsun
|
|
|
|