![]() |
Limonlu Kek (2) (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Kek (2) (6 Kişilik)(2) (6 Kişilik) ![]() Malzemeler Hamuru: 150 gr kabartma tozu katılmış un 65 gr diyet margarin 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Üzerine: 50 gr mısır unu 275 ml su 2 ufak limonun rendesi ve suyu 25 gr suni tatlandırıcı 2 yumurta 115 gr toz şeker Yemeğin Tarifi Çayla beraber veya yemek üzerine yenen tatlılar genellikle çok kalori içerdiklerinden, kilo aldıran yiyeceklerin başında yer alırlar ![]() Ancak tatlı yemeden duramayanlar için bu tarifimiz büyük bir kolaylık sağlayacak ![]() ![]() ![]() Limonlu keki portakal ve portakal suyu ile de yapabilirsiniz ![]() ![]() 1 - Un ve margarini karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() 2 - Mısır ununu suyla yumuşayana kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() 3 - Ateşten aldığınız tencereye limon rendesi, su ve yapay tatlandırıcıyı katın ![]() ![]() ![]() 4 - Karışımı hamurun üzerine dökün ve bir bıçak yardımıyla düzgünce yayın ![]() 5 - Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın ![]() ![]() 6 - Hazırladığınız bu karışımı en üste yayın, 170 derece ısınmış fırında 20-25 dakika üstü hafif kahverengileşinceye kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|