Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, medava, tatlısı, özbek

Kayısılı Medava (Özbek Tatlısı)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Medava (Özbek Tatlısı)



KAYISILI MEDAVA (Özbek Tatlisi)


Malzemeler:
12 adet kayisi
2 çorba kasigi tozseker
Hamur için:
2 çorba kasigi bal
250 gram margarin
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardagi tozseker
5 su bardagi un

Krema için:
Iki buçuk su bardagi süt
3 çorba kasigi tozseker
1 çorba kasigi un
1 çorba kasigi bugday nisastasi
125 gram kaymak

TARIFI
Kayisilarin çekirdeklerini çikarin Robotta püre haline getirin Püreyi tencereye alip üzerine tozsekeri ekleyin 6-7 dakika pisirip, sogumaya birakin Hamur için yumurtalari ve tozsekeri çirpin Diger tarafta bali büyük bir tavada karistirarak isitin Bal köpürmeye basladiginda margarini ilave edin Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin Karisim köpürecegi için karistirmaya devam edin Karisim koyu kahverengi olana dek karistirip, ocaktan alin Yumurta ve tozsekerli karisima ekleyip iyice çirpin Yavas yavas unu ekleyin Kulak memesi yumusakliginda, ele yapismayan bir hamur hazirlayin Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparip kenara ayirin Kalan hamuru üçe bölün Hamurlari 20 dakika buzdolabinda dinlendirin 40x40 cm ebadinda kare bir kalibi yaglayin Ayni boydaki hamurlardan birini kalip boyutunda açip içine yerlestirin Önceden isitilmis 180 derece firinda 8-10 dakika pisirin Diger iki hamuru da ilki gibi pisirin Kenara ayirdiginiz ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliginde parçalara ayirip bir tepsinin içine yaydiginiz folyonun üzerine dizin Firinda 5 dakika pisirin Krema için süt, tozseker, un ve bugday nisastasini kisik ateste sürekli karistirarak pisirin Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip karistirin Pisirdiginiz ilk hamuru servis tabagina yerlestirip üzerine kremanin yarisini sürün Ikinci hamuru kremanin üzerine yerlestirip kayisi püresini sürün Üçüncü hamuru yerlestirip en üste kalan kremayi sürün Küçük hamur parçalari ile kremanin üzerini süsleyin Kare seklinde dilimleyip servis yapin
Asçinin notu: Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanilmaktadir Ülkemizde bu krema bulunmadigindan, sizin için buna çok yakin bir krema tarifi hazirladik

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.