Ballı Ve Cevizli Pasta |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Ve Cevizli PastaMalzemeler Pandispanya için : 5 Adet yumurta Yarım su bardağı tozşeker Yaklaşık 1 su bardağı un Yarım çay bardağı eritilmiş margarin 1 Adet limon kabuğu rendesi Yarım çay kaşığı vanilya İç malzemesi için : 1 Büyük kutu hazır krem şanti 2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi 2 Adet muz 1 Çay bardağı bal 2 Kare paket çikolata Hazırlanışı · Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın · Unu azar azar ilave edip karıştırın · Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin · Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin · Soğumaya bırakın · Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın · Muzları dilimleyin · Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin · Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin · Tekrar krem şantiyle kaplayın · Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin · İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin · Krem şanti ile kaplayın · Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün · Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin · Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın |
|