Bomba Kek |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bomba KekMalzemeler 6 Adet yumurta 6 Kahve fincanı un 6 Kahve fincanı tozşeker 3 Çorba kaşığı kakao 2 Adet muz Kreması için : 7 Çorba kaşığı tozşeker 6 Çorba kaşığı mısır nişastası 3 Çorba kaşığı un 1 Litre süt 6 Çorba kaşığı hizdistancevizi Yarım paket margarin Hazırlanışı · Yumurta ile şekeri çırpın · Unu ilave edip, çırpmaya devam edin · Hamuru ikiye ayırın · Ayrılan hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş tepsinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün · Diğer hamurun yarısına da 3 çorba kaşığı kakaoyu koyup, karıştırın ve aynı şekilde pişirin · 170 dereceli fırında pişirin · Fırından alıdığınız pandispanyaları sade kek alta, kakaolu kek üste gelecek şekilde yerleştirin · Pandispanyalar sıcakken bir kenarına 2 adet muz koyup, rulo şeklinde sarın · Ruloları yuvarlak dilimleyip, birkaç tanesini ayırın · Kalanını yuvarlak ve derin bir kaba ortası alçak, kenarları dolu olacak biçimde sıkıca bastırıp, dizin · Bu arada tozşeker, mısır nişastası, un ve sütü çırpıp, muhallebi kıvamında pişirin · Ocaktan aldığınız kremayı hindistanceviziyle 5-10 dakika çırpın · Daha sonra margarini ekleyip, çırpmaya devam edin · Ilık kremayı kek dilimlerinin ortasına dökün · Ayırdığınız birkaç yuvarlak dilim ile kremanın üzerini kapatın · Yarım saat buzlukta bekletin · Daha sonra buzdolabına koyup, bir gece bekletin · Ters çevirip, dilimleyerek servis yapın |
|