Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Çöreği (8 KişilikYılbaşıÇöreği (8 Kişilik Malzemeler 2 su bardağı un 15 su bardağı kekun 3 yumurta 15 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı mahlep 1 kabartma tozu 2 damla sakızı 1/2 margarin Yemeğin Tarifi Bir kaba unları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız, süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğin üzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin |
Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik |
09-05-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Çöreği (8 KişilikVanilyalı Bisküvi (8 Kişilik) Malzemeler Yarım kg un Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker 18 çorba kaşığı margarin 2 adet yumurta Bir buçuk su bardağı toz badem 1/4 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Elma marmelatı Yemeğin Tarifi Unu bir kaba eleyin Şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin Malzemeler özleşene dek yoğurun Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek) Küçük kalbi içine elma marmelatı doldurun Bir süre beklettikten sonra servis yapın |
|