Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Çöreği (8 KişilikYılbaşıÇöreği (8 Kişilik ![]() Malzemeler 2 su bardağı un 1 5 su bardağı kekun3 yumurta 1 5 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı mahlep 1 kabartma tozu 2 damla sakızı 1/2 margarin Yemeğin Tarifi Bir kaba unları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız, süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın ![]() Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğin üzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin ![]() |
|
Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Çöreği (8 KişilikVanilyalı Bisküvi (8 Kişilik) ![]() Malzemeler Yarım kg un Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker 18 çorba kaşığı margarin 2 adet yumurta Bir buçuk su bardağı toz badem 1/4 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Elma marmelatı Yemeğin Tarifi Unu bir kaba eleyin Şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin Malzemeler özleşene dek yoğurun![]() Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin![]() Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek) Küçük kalbi içine elma marmelatı doldurun Bir süre beklettikten sonra servis yapın |
|
|
|