![]() |
Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Çöreği (8 KişilikYılbaşıÇöreği (8 Kişilik ![]() Malzemeler 2 su bardağı un 1 ![]() 3 yumurta 1 ![]() 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı mahlep 1 kabartma tozu 2 damla sakızı 1/2 margarin Yemeğin Tarifi Bir kaba unları boşaltıp margarini oda sıcaklığında yumuşatarak şeker, sakız, süt, kabartma tozu ve iki yumurta ile beraber mikserde karıştırın ![]() Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün, Kalan bir yumurtayı çöreğin üzerine sürüp 150 derece fırında 50 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yılbaşı Çöreği (8 Kişilik |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Çöreği (8 KişilikVanilyalı Bisküvi (8 Kişilik) ![]() Malzemeler Yarım kg un Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker 18 çorba kaşığı margarin 2 adet yumurta Bir buçuk su bardağı toz badem 1/4 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Elma marmelatı Yemeğin Tarifi Unu bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|