![]() |
Çikolatalı Vişneli Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Vişneli PastaÇikolatalı Vişneli PastaMalzemeler 1 ![]() 450 ml ![]() 180 gr tozşeker 2 Paket puding tozu 750 ml ![]() 1 Adet 26 santin çapında çikolatalı pandispanya 6 Yemek kaşığı rendelenmiş çikolata 100 gr vişne reçeli(tanesiz) Hazırlanışı · Vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayın ![]() · 12 Adet vişneyi süslemek için ayırın ![]() · 400 ml ![]() ![]() · Sıcakken vişneleri ilave edip, soğumaya bırakın ![]() · Pandispanyayı tırtıllı bir bıçakla yatay olarak 3 tabakaya kesin ![]() · Her tabakaya kalan 50 ml vişne suyunu gezdirin ![]() · Reçeli ısıtın ve altta kullanacağınız iki tabakanın üstüne sürün ![]() · Kremşantiyi kalan şekerle katı kıvama gelene kadar çırpın ![]() · Hazırladığınız kremanın çeyreğini ayırın ![]() · Kalanını 4 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata ile karıştırın ![]() · Vişne reçeli sürdüğünüz pandispanya tabakalarının üzerine vişneli karışım ve kremşanti koyun ![]() · Tabakaları üst üste yerleştirin ![]() · En üste ayırdığınız krem şantiyi sürün ![]() · Kalan kremşanti ile 12 adet vişne taneleri ve kalan çikolata ile süsleyin ![]() · Soğuduktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|