Cafe Krem |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cafe KremCafe Krem tarifi için Malzemeler : � Krem Şanti 1000 g � Fildişi kuvertür 1000 g � Toz şeker 160 g � Glikoz 160 g � Su 160 g � Nescafe 20 g � Yaprak jelatin 4 adet � Kakaolu Pandispanya 2 pat � Plastik Hamur � Fildişi Kuvertür 1000 g � Glikoz 450 g Cafe Krem yemeğinin hazırlanışı: Su, glikoz, şeker ve nescafe birarada kaynatılıp ateşten alındıktan sonra 40°C�ye kadar soğutulur İçerisine eritilmiş jelatinler ve ılık hale gelmiş fildişi kuvertür ilave edilip karıştırılır Son olarak çırpılmış krem şanti katılarak karışım tamamlanır![]() Bir tepsi üzerine oturtulmuş turta çemberin iç tabanına ince kesilmiş bir kat kakaolu pandispanya patı yerleştirilip kahveli şurupla ıslatılır Çemberin tamamı kremayla doldurulup üzeri düzeltilir ve soğumak üzere buzdolabına konur![]() Kuvertürlü plastik hamur için fildişi kuvertür 32°C�de eritilir Glikoz da 32°C�de eritildikten sonra kuvertür ile karıştırılır Karıştırma işlemi 5 saniyede bitirilmelidir![]() Plastik torbada 1 gün dinlendirilen hamur 1-2 dakika yoğrulur Kuvertürlü plastik hamur ince bir şekilde merdane ile açılır![]() Açılan hamurdan 5 cm eninde, 25-26 cm uzunluğunda üçgen parçalar kesilir ![]() 5cm enindeki uzun kısım turtanın yan duvarlarına yapıştırılıp turtanın üzerine 2 cm yükseklik ve 1 cm aralıklarla yerleştirilerek şekil verilir Üçgen parçaların hepsi bu şekilde dizilerek pasta tamamlanır Üzerine hafif kakao serpilir Tercihe göre alt kısmını çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz![]() |
|
|
|