≫≫≫ Alman Öpücügü ≪≪≪ |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
≫≫≫ Alman Öpücügü ≪≪≪>>> Alman Öpücügü <<< Yarım paket tereyağı 3 Su bardağı fındık 1 Su bardağı pudra şekeri 2 Su bardağı un 2 Paket sütsüz çikolata (160 gr bitter çikolata) Üzeri İçin; 46 Adet fındık 2 Çorba kaşığı pudra şekeri # Fındıklar havanda döverek ya da robottan geçirilerek toz hale getirilir # Yoğurma kabına toz fındıklar, pudra şekeri,oda ısısında yumuşamış tereyağı, rendelenmiş çikolata ve elenmiş un konur # Bütün malzemeler özleşene kadar yoğrulur Hamur temiz bir naylona sarılır, buzdolabının alt rafına yerleştirilir, yarım saat dinlendirilir # Süre sonunda hamur buzdolabından alınır, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır # Kurabiyeler yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile dizilir, ortalarına fındık batırılır # Tepsi önceden ısıtılmış, 190 derece fırına verilir, 12 - 15 dakika pişirilir (Kurabiyelerin yayılması normaldir) # Alman öpücükleri fırından çıkarılır, soğutulur, üzerine kağıttan kesilmiş 1 santimlik şeritler yerleştirilir ve pudra şekeri elenir # Kurabiyelerin üzerindeki şeritler alınır, servis tabağına dizilir, servise sunulur Not: Bu kurabiye Almanya'da yeni yıl kutlamaları için hazırlanır NOT: vllah ben yiyom bu kurabiyeden tadi cok güsel oluo |
|