Vişneli Çörek (5 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Çörek (5 Kişilik)VişneliÇörek (5 Kişilik) Malzemeler 15 gr Bira Mayası 1/3 Su Bardağı Ilık Süt 3 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Toz Şeker 2 Adet Yumurta 50 gr Tereyağı 2 Su Bardağı Ayıklanmış Vişne 1 Adet Yumurtanın Sarısı Bir Tutam Tuz Yemeğin Tarifi Bira mayasını ılık sütte eritin Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin Katı bir hamur yapın Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin Kalan unu, toz şeker 2 adet yumurta, tereyağı ve tuz ile karıştırın Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp bu karışımın üzerine koyup yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın İçlerine vişne koyup hamuru kapatın Dilediğiniz şekli verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun Çörekleri bu şekilde bekletin Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin |
Vişneli Çörek (5 Kişilik) |
09-05-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Çörek (5 Kişilik)Vişneli Ponçik Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı erimiş margarin 1 çay bardağı yogurt Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu Íçi için : 1 adet yumurta 1 fincan toz şeker 1 çay bardağı vişne 100 gr çikolata 1 çay bardagı fındık (badem ve ceviz de olabilir) Üzeri için : Yeteri kadar pudra şekeri, kakao Yemeğin Tarifi Hamur malzemesini karıştırıp hamur yoğurun Bir saat buzdolabında bekletin Dolaptan çıkarıp mermer üzerinde incecik açın Komposto kasesi ile kesin İçine fındık, çikolata kırın İnceltilmiş hamurdan küçük parçalar kesin İçine koyun Onun üzerine 2-3 adet vişne koyun Yumurta ile şekeri mikserde kar haline getirin (katı olması lazım) Bir tatlı kaşığı vişnenin üzerine koyun ve ağzını kapatın lsıtılmış fırına verin Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ve kakao serpin |
|