Ananaslı Muhallebi Tarifi
Ananaslı Muhallebi Tarifi - Ananaslı Muhallebi Nasıl Yapılır?Ananaslı Muhallebi Tarifi - Ananaslı Muhallebi Nasıl Yapılır? 4 su bardağı süt2 kahve fincanı un2 yumurta2 kahve fincanı toz şeker1 paket vanilyaLimonlu jöle6 dilim konserve ananasSüsleme İçin:6 dondurulmuş vişneSütü tencereye alın Yumurtaları, un ve şekeri ekleyip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın Muhallebiyi ayaklı 6 cam servis kasesine, üzerinde 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın Soğuyunca buzdolabına alıp, donuncaya kadar bekletin Kaseleri dolaptan alıp üzerlerine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin Ananas dilimlerinin ortasına 1'er tane vişne yerleştirip, buzdolabında donuncaya kadar bekletin Soğuk olarak servis yapın
|