![]() |
Fındıklı Üçgenler (Nussecken) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı Üçgenler (Nussecken)Fındıklı Üçgenler (Nussecken) Hamuru için 225 gram un 1 kahve kaşığı hamur kabartma tozu 100 gram şeker 2 yumurta 1 paket vanilyalı şeker 100 gr margarin yarım kavanoz kayısı marmelatı (210 gram) Fındıklı harçı için 100 gram şeker 220 gram tereyağ 2 paket vanilyalı şeker 4 yemek kaşığı su 200 gram fındık 200 gram badem Sütlü ya da sütsüz çikolata ve gerekli olan araç gereçler Hazırlanışı : Hamur malzemelerinden unu, hamur kabartma tozunu, şekeri, vanilyalı şekeri, yumurtaları ve oda sıçaklığındaki margarini yoğuruyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru yayıp dinlenmeye bırakıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Fındığı ve bademleri kabukları soyulacak şekilde fırında biraz harmanlıyor, kabuklarını soyuyorsunuz ![]() ![]() ![]() Sonra bir tencereye tereyağını, şekeri, vanilyalı şekerleri ve suyu koyuyor kaynatıyorsunuz ![]() ![]() ![]() Biraz soğuduktan sonra bu fındık-badem karışımınıda kayısı marmelatı yaydığınız hamurun üzerine yayıyor, bir kaşık ya da spatula yardımıyla karışımın hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayılmasını sağlıyorsunuz ![]() Sonra 180 derecede altlı üstlü önceden ısıttığınız fırında 25-28 dakika pişiriyorsunuz ![]() ![]() Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıyor soğumaya bırakıyorsunuz ![]() ![]() Çikolatayı benmari usulü eritiyorsunuz, fındıklı üçgenlerinizin alt kek kısmını ve uçlarını çikolataya batırıp donmasını bekliyorsunuz ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() İnternetten resimlerini de buldum ![]() |
![]() |
![]() |
|