![]() |
Karamelli Turta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli TurtaKaramelli Turta tarifi için Malzemeler : � Toz şeker 100 g � Su 30 g � Süt 1 litre � Yumurta 250 g � Toz şeker 150 g � Jelatin (eritilmiş) 10 yaprak � Toz krem şanti 1000 g � Vanilya Karamelli Turta yemeğinin hazırlanışı: Krema Hafifçe yanan ateşte bekletilen kaba 100 g toz şeker azar azar yedirilerek karamelizi edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pastanın Tamamlanması Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır ![]() ![]() Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir ![]() ![]() Kremanın üzerine diğer kakolu pandispanya patı yerleştirilir ve üzerine kalan krema çemberi dolduracak şekilde yerleştirilerek paletli bıçak yardımıyla düzeltilir derin dondurucuda bekletilir ![]() Turta donduktan sonra çember çıkartılarak süsleme işlemi yapılır |
![]() |
![]() |
|