Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik)Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik) ![]() Malzemeler 2 Demet Pazı 500 gr Orta Yağlı Kıyma 2 Yemek Kaşığı Salça Yarım Demet Maydanoz 2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur 2 Adet Soğan 3 Yemek Kaşığı Margarin Yeteri kadar tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Bulguru yıkayıp biraz bekletin Soğanı ve maydanozu ince kıyın Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun![]() Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın Tencereye dizin![]() Üzerine bir tabak kapatın 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
|
|
|
|