Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cezerye, pratik

Pratik Cezerye

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Cezerye




Malzemeler
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g (4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml (1 su bardağı) su
30 adet Petibör Bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
2 çay kaşığı gül suyu
Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz içi

Hazırlanışı
Rendelenmiş havucu teflon bir tencereye koyun Üzerine şekeri ve suyu ilave ederek bir taşım kaynatın Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın
Bisküvileri küçük parçalara kırın Havucu ateşten alın Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın Buzdolabında 1 saat soğutup, bir tepsiye dizerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.