![]() |
Balık Nerede Kokuyor? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Balık Nerede Kokuyor?Aslında her şey o kadar yalın ve sıradan ki! Seçimlerden hemen önce bir tanıdıkla konuşuyoruz ![]() Sürekli politikacıların dürüst olmayışından şikâyet ediyor; memleketin dürüst politikacılara ihtiyacı olduğunu söylüyor ![]() ![]() " Dürüstlük bir politika türü olamaz; o yalnız politikacılar için değil, hepimiz için olmazsa olmaz bir özelliktir " diyorum ![]() Hiç tınmıyor! " Kaldı ki bu ideolojik bir yanılgı bence! Bizim hayatımız mercek altında değil ama politikacıların ki hep mercek altında ![]() ![]() Çok bozuluyor! Üzerinde durmuyor bile sözlerimin ![]() ![]() ![]() Sonra kalkıp dükkânına gidiyoruz ![]() ![]() Bakıyorum, sattığı tişörtlerin bazısının üstünde sonradan eklenmiş ünlü markalara ait sahte etiketler dikkat çekiyor ![]() Gülerek işaret ediyorum ![]() Göz kırpıp " olacak o kadar! " diyor ![]() Olacak o kadar ![]() ![]() ![]() İşte, güçte, evde, sokakta, politikada ![]() ![]() ![]() Dünyamız bu işte! Politikacılar değişsin istiyoruz ama ![]() ![]() ![]() Biz, kendimiz ![]() ![]() ![]() Kıpırdamaya niyetli değiliz ![]() *** 40'lı yaşlarında, zarif, şık bir kadın ![]() Canlı, neşeli bir anne! Nasıl ve nedense artık ![]() ![]() Konu cömertliğe, yüce gönüllülüğe geliyor ![]() ![]() Biliyorum, onun yaşındaki kadınların bu konulara samimi bir ilgisi var ![]() Çünkü o eksikliği erkeklerden daha net görüyorlar ![]() ![]() Tam o sırada telefonu çalıyor ![]() Uzak şehirde üniversitede okuyan kızı arıyor ![]() ![]() ![]() Ev arkadaşıyla evlerini ayırıyorlarmış ![]() Annenin beklenmedik bir telaş içinde kızına şunları söylediğine tanık oluveriyorum: " O salak nasıl olsa ne yemek yapmasını bilir ne bir şey! Mutfaktaki pirinç, bulgur, ne varsa almayı unutma! " Derken durup "Buzdolabını sen alıyorsun kızım, değil mi?" Karşıdan gelen cevabı ben bile işitiyorum ![]() "Anneeeee! Ayıp ya, buzdolabını Nesrin'in annesi almıştı!" Böyle işte! Cömertliği severiz mesela ![]() ![]() Ama hep bize karşı cömert olunsun isteriz ![]() *** Demek istediğim şu ![]() ![]() ![]() Nerede yeniliyoruz? Politikada mı? Toplumsal kurumlar düzeyinde mi? Makro ekonomide mi? Hiç sanmıyorum ![]() Kendi küçük hayatlarımızda yeniliyoruz ![]() Balık orada kokuyor ![]() Evde, işte ![]() ![]() ![]() Hatta zihnimizde ![]() ![]() ![]() Hiç sorgulamadığımız alışkanlıklarımızda; gelenekleri unutmuşluğumuzda ![]() ![]() ![]() Bir genç geçenlerde " Haşmet abi, sıkı bir entelektüel olduğunu biliyorum ama o dandik yazılarına akıl erdiremiyorum " diyen bir mektup göndermişti ![]() Ona da bu yazı vesilesiyle selam etmek ve demek isterim ki ![]() ![]() ![]() Çok dandik bir hayat yaşıyoruz sevgili kardeşim ![]() ![]() ![]() Haşmet Babaoğlu / Sabah
![]() |
|