Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
festivali, her çocuk bir sinemadır

"Her Çocuk Bir Sinemadır" Festivali

Eski 04-14-2009   #1
Şengül Şirin

"Her Çocuk Bir Sinemadır" Festivali

"Her Çocuk Bir Sinemadır" festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen "Her Çocuk Bir Sinemadır" festivali, hayatında hiç sinemaya gitmemiş 5 bin çocuğu sinemayla buluşturacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, bu bayram öncesi her gün bin çocuk olmak üzere bir hafta içinde 5 bin çocuğu sinemayla buluşturacaklarını kaydetti
Günay, yaptığı konuşmada, bu etkinlikte çocuklarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Uzun zamandır bu kadar keyifli bir toplantıya katılmamıştım" dedi

Çocuk sunucuların performanslarını çok beğenen Günay, "Ne kadar büyük yetenekler olduğunu gördük Türkiye'nin geleceğine güvenimiz konusundaki inancımız arttı" diye konuştu

Konuşmasının ardından Günay'a katkılarından dolayı plaket sunuldu

Festivalin açılışına katılan sinema sanatçısı Fadik Sevin Atasoy ile Murat Han'a da plaket verildi Atasoy, duygularını "Karşımda geleceğin sinemacıları, yapımcıları, oyuncuları ve yönetmenleri oturuyor","Burada sizleri görmek bize büyük sorumluluk getiriyor, daha iyi işler yapmalıyız" sözleriyle dile getirdi

Festival, 18 Nisan'a kadar sürecek Festival kapsamında Ankara'daki 35 ilköğretim okulundan 5 bin öğrenciye film gösterilecek

Bu arada, Günay, bakanlık makamında, dünyanın en önemli bale organizasyonlarından New York Youth America Grand Prix Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek genç bale sanatçısı Kadir Okurer'i kabul etti

Günay, yarışma dönüşünde Okurer için büyük bir tören düzenleyeceklerini belirterek, "Hangi dereceyi alırsan al, önemli olan 'ben yaptım' diyebilmek, sonuçlar değil, senin iç duygun bizi ilgilendiriyor O duygularla dönün biz her şeyi alkışlarız, mutlaka çok iyi olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu

1 İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nda birinci olan sanatçı, New York Youth America Grand Prix Yarışması'nın finallerine, DVD seçmeleri ve yarışma elemelerine katılmaksızın davet edildi Yarışma, 18-24 Nisan günlerinde arasında yapılacak
Han da

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : "Her Çocuk Bir Sinemadır" Festivali

Eski 04-14-2009   #2
Aragorn561

Cevap : "Her Çocuk Bir Sinemadır" Festivali

valla benden seri halinde 10 film olur :D:D:D:D star wars ı bile geçerim ben :D:D:D

teşekkürler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com