![]() |
Kremalı Bezelye Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kremalı Bezelye ÇorbasıKremalı Bezelye Çorbası Akşam yemeklerinde sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız kremalı bezelye çorbasını tercih edebilirsiniz ![]() ![]() Kremalı Bezelye Çorbası ![]() Malzemeler, 1 su bardağı bezelye 1 adet soğan 2 su bardağı sıcak su 100 gram süt kreması 1 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Dere otu (üzerini süslemek için) Hazırlanışı, Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ![]() Orta boy tencereye sıvıyağ ekleyip kızdırın ![]() Soğanları tencereye ilave edip, kavurun ![]() Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın ![]() Su kaynadığında bezelyeleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Çorbayı ocaktan indirip, el blendırıyla ezin ![]() Üzerine kremayı ekleyip, karıştırın ![]() Çorbayı tekrar ocağa alıp 5 dakika karıştırarak pişirin ![]() Pişen çorbayı kaselere alıp üzerini dere otuyla süsleyin ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|