![]() |
Diyette Yapılan Kritik Hatalar |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Diyette Yapılan Kritik HatalarDiyette yapılan kritik hatalar ![]() ![]() ![]() Sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verilebilir? Diyet yaparken yapılan yanlışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Gençlerin turunçgiller, koyu yeşil yapraklı sebzeleri, yumurta, süt yemediği süt ürünleri, kırmız et ve balığı yetersiz miktarlarda tükettiğini biliyoruz ![]() ![]() ![]() En zengin demir kaynağı kırmızı ettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demirin vücut tarafından iyi emilimi onun C vitamini ile birlikte alınmasını gerektirir ![]() ![]() KEMİKLERİ KORUYUN Kemik gelişimi 30’lu yaşlara kadar devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UNUTMAYIN! Dengesiz beslenme ile boy uzamasının yavaşlaması, kemik yapısının oluşumunda gecikmeler, büyüme geriliği yaratır ![]() * Kırmızı et yemeyen ya da yeteri kadar öğünlerinde kırmızı ete yer vermeyen genç hanımlarda adet düzensizliği görülür ![]() * Aşırı beslenme fastfood ürünler atıştırmaları obezite ve ilerleyen yaşlarda kronik hastalıkların görülme riskini arttırır ![]() * Düşük kalorili diyetler yorgunluk, baş dönmesi, cilt kuruluğu, saç dökülmesi, üşüme, ishal veya kabızlık gibi yan etkiler yaratır ![]() * Tek tip diyetler, şok diyetler, zayıflama amaçlı kontrolsüz kulak dolma kullanılan haplar, belki kilo kaybettirir ama beraberinde sağlığınızı da kaybettirir ![]() ![]() GENÇ HATALAR Haftada 3 gün fastfood yerim: Evet -hayır Öğünlerimde en çok salata yerim: Evet -hayır Haftada 2 yada daha az kırmızı et yerim : Evet -hayır Pizzacı haftada 3 gün kapımızı çalar: Evet -hayır Kilo alınca hemen diyete başalarım : Evet -hayır Diyetlerimi arkadaşlarımdan alırım: Evet -hayır Şok diyetlerle hızlı kilo veririm ve başım sıkıştıkça yaparım: Evet- hayır Film seyrederken ve ders çalışırken en iyi arkadaşım cips ve atıştırmalıklardır: Evet -hayır Hamur işlerine asla hayır demem: Evet -hayır Adet düzensizliği yaşarım: Evet -hayır Çok çabuk yoruluyorum uykuyu çok seviyorum : Evet -hayır Vücut geliştirmek için spor salonundan çıkmıyorum: Evet -hayır Cevaplarınızın çoğunluğunu evet oluşturuyorsa geç olmadan kendinize çeki düzen vermelisiniz ![]() ![]()
|