![]() |
Karabağ'da kuzu keseceğiz Sarkisyan! |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Karabağ'da kuzu keseceğiz Sarkisyan!Türkiye, Amerikan dayatması ile Azerbaycan’ın ve bütün Türk Dünyası’nın çıkarlarını hiçe sayarak Ermenistan ile kapıyı açmaya hazırlanıyor ![]() Azerbaycan’dan Türkiye’ye uyarı ve protesto yağıyor ![]() ![]() The Economist dergisi, Türkiye ile Ermenistan arasındaki anlaşmanın “birkaç gün içinde” parafe edilebileceğini ve sınırın “birkaç ay içinde” açılabileceğini yazdı ![]() * * * Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da sınırın ekim ayından önce açılacağını söyledi Sarkisyan “Karabağ ya bağımsız devlet olacak, ya da Ermenistan’a katılacak” dedi ![]() ![]() ![]() * * * Biz, İlham Aliyev’in kendi ülkesinde uygulamaya çalıştığı “milli ve bağımsız” politikayı destekliyoruz ![]() ![]() ![]() Ayrıca Sarkisyan’a hatırlatmak isterim ki Karabağ, Oğuz Han’ın yaylasıdır ![]() Türk mitolojisine göre Karadeniz’e “kara” adını veren Oğuz Han’dır ![]() ![]() Oğuz Han, başkent Karakurum’dan ordusuyla yola çıkarak, Batı’ya yürüdü, İtil ırmağını geçtikten sonra Kafkasları denetim altına alarak bugün Ağrı denilen Alatağ’da ve ayrıca Karabağ’da yayladı ![]() ![]() ![]() Heredot, İskitlerin Kafkasya üzerinden Kimmerleri kovalayarak Anadolu’ya hakim olduğunu, Mısır üzerine de yürüdüğünü, Filistin’deyken Mısır Kralı Psammetikos’un armağanlar sunup yalvarması üzerine daha ileri gitmediğini, Anadolu’nun 28 yıl İskit hakimiyetinde kaldığını, fakat büyük çoğunluğunun Medlere ve Perslere konuk olduğu bir gece sarhoş edilerek boğazlandığını anlatır ![]() Heredot’un bu olaylarla ilgili gösterdiği tarih, M ![]() ![]() ![]() Demek ki Heredot’un anlattığı İskitler, Oğuz Han’ın ordusu idi ![]() Reşideddin de, Oğuz’un Diyarbakır, Erbil, Musul, Bağdat ve Şam’ı nasıl kendisine bağladığını, Antakya’nın nasıl direndiğini ve şehir teslim alındıktan sonra Tekür ordusunu da mağlup ettiğini anlatır ![]() * * * 1992 yılında dönemin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Elçibey, Cumhurbaşkanlığı sarayında yaptığımız özel görüşmede, “Karabağ, Türk Dünyası’nın gırtlağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, Karabağ’daki katliamdan kaçarak Sabirabad’ın çadır kentine yerleşen Beşir Mirzaliyev adlı Türk, bana, “Kısmet olursa inşallah seninle bir gün Karabağ’da kebap yiyecik, sana kuzu keseceğim” demişti ![]() Ben Beşir Mirzaliyev’in bu sözünü tutacağına inanıyorum ![]() |
![]() |
![]() |
|