Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
okumak

Okumak

Eski 04-08-2009   #1
delishhhh

Okumak

Bazıları var; amiyane tabirle kitap kurdu Ömrünün büyük bir bölümünü kütüphanede veya kitap okuyarak geçirir Bazıları da var; boş zaman buldukça ya kahvehanede taş döşer ya da televizyonlarda televole izler veya dedikodu yapar
Bunlara sorarsanız, okuyan kişi bir konuda yorum yaparken veya herhangi bir konuda öğrendiklerini anlatırken herkes hayranlıkla dinler Dinleyenleri “vay be, adam bir dehaymış” der
Ayrıca alanında da kendini yetiştirdiği, gelişmeleri yakinen takip edip, bilgilerini yenilediği için insanlığa daha verimli hizmetler sunar
En basitinden çocuğumuzu okula gönderirken bile önce bir öğretmen araştırması yapar, kayıt yaptırırken idareye ısrarla benim çocuğumu falan öğretmenin sınıfına verin deriz Çünkü o öğretmen daha verimlidir ısrarımız ondandır
Her öğretmen eğitim fakültesinden mezun olmuyor mu? Aynı konuları görmüyor mu? Doğru da zamanla yetmeyen bilgilerini gelişmeleri okuyarak takip ettiği için bilgisini artırmakta o bilgilerini çocuklarla paylaşmaktadır
Bu sadece, öğretmen için geçerli olmayıp tüm meslekler, hatta her insan için geçerlidir
Okumayı sevmeyen, televole ve dedikodu kesime sorsanız Boş ver, falan okuyor da ne oluyor Ben okumadım ve okumuyorum ondan çok para kazanıyorum, diyebilir
Herhalde bilgiyi parayla ölçen, ne konuştuğunu bilmeyen, kırıcı-dökücü, ev yönetiminden bihaber, rezil bir yaşayışı lüks sanan, bilgiçlik taslayarak bildiklerinin doğruluğunu savunan zavallılardır
Hiç okuyanla, okumayan bir olsaydı yüce Yaradanımın Peygamberimize ilk emri “ıkra” yani “oku” olur muydu? Hz Ali “bana bir harf öğretenin kölesi olurum” der miydi? Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk cephede savaşı bırakıp maarif kurultayına katılır mıydı? Ayrıca cephede bile kitap okur muydu?
Günümüze gelindiğinde ise kütüphaneler kapanmak üzere kitap okuyana rastlamak pek mümkün olmamakta, yazarlar okuyucu olmadığı için eserlerini bastırıp milletle paylaşmamaktadır
Kitap okumadan vazgeçtik Ülkedeki gazete tirajlarına bakın Yetmiş milyon insanın yaşadığı bir ülkede bu mu olmalı? Televizyonlar bunu çok iyi kullanıyor Kültür programları yerine çöp çatanlık ve benzeri programlarla zaman dolduruluyor
Elbette olacağı bu idi Evde anne ve babasının kitap okuduğunu görmeyen evlat, okulda öğretmeninde de görmüyorsa olacağı bu
Çocuk kimi örnek alacak? Ebeveynini ve öğretmenini o da kahvede taş döşüyor Evde televole seyrediyorsa “boşver teknoloji gelişti bir şey lazım olursa bilgisayarda bulurum” diyor Yüz eli iki yüz kelimelik bir dağarcığa sahip ise yetişen nesilden bir şey beklemek hayal olur
Ne yapalım “yapı” bu demeyelim Öğretmene ve tüm kamu çalışanına yılda okuduğu kitap sayısına göre ödüllendirme getirelim Esnafımızın vergisinden veya diğer giderlerinden indirime gidelim İşe alımlar da kişinin okuduğu kitap sayısına göre önceliği olsun
Bütün bunları devletten beklemek yerine özel sektörde teşvik etmeli, basın teşvikler getirmeli Bunu da bu kütüphaneler haftası nedeniyle başlatalım
Kimseyi hakir görmeyelim ama okuyanları da motive edelim Onore edelim Birbirimize kitap okuyup okumadığımızı soralım Televizyonlarda skeçler yapalım Dizilerde kitap okuyanları ön plana çıkarıcı sahneler oluşturalım Kısacası okuyalım, okuyalım Okuyucu çoğaldıkça toplum kazanacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com