Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hoşmer

Hoşmer

Eski 04-07-2009   #1
yesimciwciw

Hoşmer



Hoşmer
Malzemeleri
Bir litre kaymaklı süt, bir kase köy peyniri, üç tahta kaşığı mısır unu, yeterince tuz
Yapılışı
Kaymaklı taze süt süzgeçle süzülerek bir tavaya boşaltılır Tava ateşe konarak kaynatılmaya bırakılır Elenmiş mısır unu, kaynayan süte yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave edilir Normal kıvama gelince ince doğranmış köy peyniri ve tuz konur Peynirin hoşmer içine erimesiyle birlikte sıcak servis yapılır
Hemşin yöresinde kaymağı alınmış süt içerisine mısır unu karıştırılarak yapılan tava işine "Kotniyar" denmektedir Kotniyara peynir konmaz
Hoşmer, muhlama gibi yenir ve yerken yağ tavada göllenir

__________________





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.