![]() |
Muhabbet: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhabbet:MUHABBET: Sevgi ![]() ![]() Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim için birbirini sevenlere, benim için biraraya gelip oturanlara, benim için birbirini ziyâret edenlere, benim için birbirine verenlere muhabbetim vâcibdir ![]() Benim muhabbetim; benim yolumda birbirine muhabbet edenler, hâlis sevgi gösterenler ve benim sevgim uğrunda harcıyanlar için hak oldu ![]() Benim muhabbetim bir kulun kalbine girerse, azîz ve celîl olan Allahü teâlâ, onun cesedini ateşe haram kılar ![]() Muhabbete, muhabbet denmesi; kalbde Allahü teâlânın rızâsından başka her şeyi mahv (yok)etmesindendir ![]() Eshâb-ı kirâm (Peygamberimizin arkadaşları), Resûlullah efendimizin muhabbeti uğruna mallarını ve canlarını sarf eylediler (harcadılar) ![]() ![]() Muhabbet rızâya (Allah'tan gelen her şeyi beğenmeye), rızâ da muhabbete dâhildir ![]() ![]() ![]() Kul, muhabbet makâmına; Allahü teâlânın sevdiklerini sevmek ve Allahü teâlâya düşman olanlara düşmanlık etmekle kavuşur ![]() Şu üç muhabbet çok mühimdir:Birincisi, Allahü teâlâyı sevmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün kazançlarıma, mürşidlerime (hocalarıma) çok muhabbet etmekle kavuştum ![]() ![]() Muhabbet edene muhabbet edilir ![]() ![]() (Bezm-i Âlem Vâlide Sultan) |
![]() |
![]() |
|