Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balkanlar or unutulan, elveda, vatan

Elveda Balkanlar/'Unutulan Vatan'

Eski 04-03-2009   #1
GöKKuŞaĞı
Icontr

Elveda Balkanlar/'Unutulan Vatan'

Elveda Balkanlar
Unutulan Vatan

Yazar:İsmail Bilgin
Timaş Yayınevi / Tarihi Roman Dizisi

Balkan Harbi'ni, Balkan Göçü'nü, Edirne'nin işgal edilişini ve kurtuluşunu tüm ayrıntılarıyla anlatmak amacıyla kaleme alınmıştır

Bu kitap Balkanlar'dan, anavatanlarından göç edenlerin ve Kuşçubaşı Eşref'in etrafında bir avuç isimsiz kahramanın Edirne'nin işgalden kurtarılması için verdiği insanüstü mücadelenin öyküsüdür

Bu kitap, bir zamanlar bizim olan diyarların unutulan, unutturulan öyküsüdür

* * *

"Ey Balkanlar, bu ayrılık yürekten midir? Nasıl gideceğiz? Neyle gideceğiz? Biz gitsek, yüreğimiz burada kalacak En önemlisi buralar bizsiz, buralar öksüz kalacak Hey gidi Koca Osmanlı Buralar sensiz kalacak Aysız, yıldızsız kalacak Kur’an’sız, mescitsiz, camisiz kalacak En önemlisi hey Koca Osmanlı, Balkanlar duasız kalacak! Bizler yetim, bu diyarlar da öksüz kalacak Bir yanımız hep eksik olacak"

Balkan Muhacirlerinden Yusuf

* * *

"Enver Bey siz şimdi İstanbul’a dönün Biz de başımızı alıp gidelim Ne olacak? Belki bir yerde beklenilmeyen bir savaş olur, erir gideriz; zaten Edirne’yi kurtarmak için yola çıktığımız zaman ahdimiz bu değil miydi?

Biz bu yola çıkarken, başımıza geleceklere peşin peşin razı olmuş insanlarız Ama bugün elimize geçen fırsatı kaçırırsak, tarih bize lanet eder Bu fırsat, düşmanın kucağında ve bıçağında olan milletdaşlarımızın son ümididir Tarihin tükürüğünü yüzümde duymak istemiyorum

Kuşçubaşı Eşref

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com