Pudingli Baklava |
04-02-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Pudingli BaklavaPudingli Baklava Malzemeler · 1 yumurta · 1 su bardağı yoğurt · Yarım su bardağı sıvı yağ · Aldığı kadar un · Nişasta · 3 su bardağı süt · 4 yemek kaşığı un · 7 yemek kaşığı şeker Yapılışı Önce muhallebiyi hazırlayın Süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin Vanilyayı ekleyip, arada bir çırpma teliyle karıştırarak soğumaya bırakın Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp orta sertlikte bir hamur yoğurun Daha sonra masanın üzerine alarak, azar azar un serpip, hamur iyice özleşene kadar yoğurma işlemine devam edin Pürüzsüz bir kıvama gelen hamuru önce iki parçaya ayırın Daha sonra her parçayı 15-20 küçük parçaya bölüp, küçük bezeler haline getirin Aynen baklava yapar gibi bu parçaları birer birer, küçük bir tabak ebadında açıp, aralarına nişasta serperek üstüste koyun Sonra hepsini birden dikkatlice, tepsi boyutundan biraz daha büyük boyutta açın ve tepsiye yayın Soğumuş olan muhallebiyi üzerine döküp, kaşıkla her tarafına eşit olarak yayın İkinci hamur parçası içinde aynı işlemi tekrarlayıp, muhallebinin üzerine serin (ikinci gurubu tam tepsi boyutunda açın) 4x4 cm'lik kareler halinde dilimleyin Tereyağ ve ayçiçek yağını tavada karıştırarak eritin Dilimlediğiniz tatlının üzerine kaşıkla yağ gezdirip, 180 derecede ısıttığınız fırında koyun Hafif pembeleşmeye başladığı zaman fırını 160 dereceye düşürüp iyice içini çekene kadar pişirin, ama fazla kızarmasın Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri eleyin |
|