Harput Köftesi |
04-02-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Harput KöftesiMalzemeler · 150 gr ince bulgur · 1 adet soğan · 1/2 demet maydanoz · Tuz-karabiber · 250 gr yağsız kıyma · 15 gr tereyağı · 30 gr domates salçası Yapılışı Bulguru ayıklayıp yıkayın ve süzün Maydanozu ve soğanı ayıklayıp ince ince kıyın Yağsız kıyma, bulgur, soğan ve maydanozu derin bir kaseye koyup tuz ve karabiberle tatlandırın Kıymalı karışımı 30 dakika yoğurun Yoğurduğunuz kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar ayırıp top yapın 1/2 lt suya 30 gr domates salçası ilave edin Tereyağı ve tuz koyup kaynatın Köfteleri ilave edip pişirin |
|