![]() |
Bir Hedefiniz Var Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bir Hedefiniz Var Mı?Ne zaman Avrupa Birliği konuşulmaya başlansa, aklıma “İslam Birliği=İttihad-ı İslam” düşer ![]() İşte o zaman da; “Milletimde ihtilaf u tefrika endişesi/ Kûşe-i kabrimde hattâ bîkarar eyler beni/ İttihadken savlet-i a’dayı def’e çaremiz/ İttihad etmezse millet, dağıdar eyler beni” diyerek, ümmetin bir gün ihtilaf ve ayrılığa düşebileceği endişesi ile kabrinde bile rahatsız olacağını söyledikten sonra, düşmanlara karşı yegâne çarenin “birlik-beraberlik” olduğunu vurgulayan Yavuz Sultan Selim’i hatırlarım ![]() Türkiye’nin ve Müslümanların bugünkü dağınıklığına bakmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yeni Osmanlıları bekliyoruz” diyen Filistin halkının şimdiden hasret odağıyız ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayın ki, her türlü başarı önce umut ve hedefle bağlantılıdır ![]() “İttihad-ı İslâm” sevdalısı Yavuz Sultan Selim, tıpkı kendisinden önceki bazı padişahlar gibi, çocukluğundan itibaren önüne bir hedef koymuştu: “Dünyada İran, ahirette cinân (cennetler)” diyordu ![]() ![]() ![]() Bu kararlılık içinde babasının ordularını yenip padişah oldu ![]() ![]() ![]() ![]() “Ahirette cinan” (cennetler) hedefinin özü “İslâm Birliği”ydi, bu sebeple kendini “İttihad-ı İslâm”ı sağlamaya adadı ![]() ![]() “Ben bu saltanatı, ümmete hizmet içün pederumun elinden aldum ve ıslâh-ı âlem (insanların ıslahı ile mutluluğu) uğruna birader ve biraderzadelerimi (kardeşlerimi ve çocuklarını) feda eyledum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır’ın, varlığının garantisi sayılan Tih Sahrası’na (dünyanın en korkunç çölü) bu niyetle yöneldi ![]() ![]() Çöl gündüzleri dayanılmaz sıcak, geceleri dayanılmaz soğuktu ![]() ![]() ![]() İşte bu yüzden tarihin kaydettiği en büyük cihangirler çölün önünde pes etmişlerdi: Meselâ Büyük İskender deniz yolunu seçmiş, Cengiz Han’la Timur Han çölün eteklerinden geri dönmüşlerdi ![]() ![]() Üstelik askerini yüreklendirmek için sık sık attan iniyor, elli dereceye varan sıcaklık altında yaya yürüyordu ![]() ![]() Bir gün yürüyüşü uzun sürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Önümde gideni görmüyor musun Hocam? ![]() ![]() “Hayır” diye cevap verince Hocası, Yavuz Padişah ağlayarak şöyle dedi: “Resulüllah önümde yaya yürürken, ben nasıl ata binerim! ![]() ![]() Resulüllah’ın izinde giderek Halife oldu, “İslam Birliği”ni (İttihad-ı İslam) gerçekleştirdi ![]() Bilin ki: Doğru ve meşru hedefe yürüyenlerin öncüsü Resulüllah’tır ![]() Bilin ki: “Yol taşlı, çukurlu, engebeli, kumlu, bozuk, zor diye yürümekten vaz geçenler, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamazlar ![]() Bilin ki: “Nereye gittiğini bilen insanın önünden, dünya kenara çekilir ![]() Ve bilin ki: Büyük hedeflere yürüyen idealist insanlar şartlara değil, sonuçlara kilitlenirler… • İmkânlarımız ne kadar sınırlı olursa olsun, büyük düşünmekten korkmayın ![]() Fatih Sultan Mehmed gibi, fethi önce beyninizde gerçekleştirin ![]() ![]() ![]() Yavuz Sultan Selim gibi, hilafet sancağını yüceltmek için kendinizi çöle atın! Yaşamak için bir gayeniz olsun ![]() ![]() ![]() Yani varlığınızı bir gayeye kilitlememişseniz, tüm varlığınız nefsinize kilitlenip nefsinizi putlaştırır, enaniyetinizi büyütür ![]() Yavuz Bahadıroğlu/Vakit
![]() |
|