![]() |
Beni Düşünmüşsün Dün Gece |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Beni Düşünmüşsün Dün GeceBENİ DÜŞÜNMÜŞSÜN DÜN GECE gözüm saatin yelkovanında sokakların değil zamanın bekçisiyim sana kavuşma zamanını hırsızlamasın kimse diye imzalar atıyorum kağıtlara şimdi tam zamanı aslında beni dolandırmanın sana dolmuşken düşüncelerim görmez gözüm rakamlara dair satırları koşuyorum sana bir sahil boyunca sen uzaktan görünürken ışığınla ki yerinde duruyorsun öyle kıpırtısız deniz dalgalı ama kıyılarına vuruyor hışımla belli ki kıskanmış martıların bir senin etrafında dolanmasını açık sarı elbisen tıpkı benim sevdiğim gibi belli ki beni düşünmüşsün dün gece ve belli ki kocaman bir sevinç bağışlayacaksın sarı ışıltılara koşuyorum balıkların yüzgeci sarı sarı denizin suyu martıların kanatları da kesmedin ya saçlarını bana inat saçlarını bağlamışsın yüzünü ortaya koyarcasına ellerim bir tek teninin rüzgarını okşasın diye yine anlıyorum beni düşünmüşsün dün gece ve kocaman bir aşk bağışlayacaksın ellerini tutuyorum sıcak … sımsıcak ama bir o kadar hareketsiz anlıyorum gizlemişsin tutkunu damarlarındaki ruhta olsun ama… yıllarca uykudaki volkan misalidir şimdi sabrımız patlaması ile yeni çağlar başlar öylesine benzersiz olacak belki sarılışımız bakışındaki ışık veriyor seni ele dün gece beni düşünmüşsün ve kocaman bir renk denizi bağışlayacaksın bana hic sevmedim çatal bıçak seslerinin duyulduğu mekanları insan sesi dolmali yüreğe çoğu zaman fütursuz hesapsız ve kitapsız hayata dair şikayetler ve bir o kadar umutlar ya da belki en iyisi bir kayığın yanıbaşında canım denizin kokusu eşlik ederken sarı ışıltısına karışmışken tadın ak köpüklerin pamuk bedenine balık ekmek yemek… belki soğansız ve seni dinlemek sevdigin sanatçıya olan hayranlığını üstelik kıskandığımı görmek için dikkatle bakarken bana o okyanus teni gözlerinle görebilmek dibindeki aşkın çiçek ormanını tıpkı bir dağ ırmağının dibindeki çakıl taşlarının bakirliği gibi kimsenin elinin değmediği bir alabalığın yaşam serüveni gibi anlıyorum ki dün gece beni düşünmüşsün ve kocaman bir tutku bağışlayacaksın dudaklarının dansını seyrediyorum kıyısından düşen sen şakrak fısıltılara söylediklerinin içinde gizlediğin sevdaya yani söylemeden bana savurduğun sevgi hikayelerine dudaklarının aşk bilmecesini seyrediyorum dişlerinin arasında mandalina kokusu ama koca bir bahar sevincini taşır gibi ve sonra kocaman susup bir şey söylemeden aralanıyor bazen dudakların ve kapanıyor ansızın cennetin düşünü gösterip bir elmanın yalanında dünyaya atar gibi anlıyorum ki dün gece beni düşünmüşsün ve kocaman dokunuşlar bağışlayacaksın rüyalarıma bir mağazanın vitrininde bakışların seversin eskiden beri kumaşların şekil oyunlarını ben yine açık sarı diyorum ya sen ten rengi olsun diyorsun bu defa ama bir o kadar hınzırca bir o kadar kadın kokusunda ve sonra gülümsüyorsun ama koca şehri içine alır gibi şu denizi ve renkleri ve şu saçları diken diken çocuğu toprağı ve bütün gizemleri öyle bir gülümsüyorsun ki kalmıyor dünyada manaya değer bir şey hepsi yanaklarının çukurunda sevdanın karadeliği gibi şimdi içine düşesi geliyor insanın ve sen gülümsüyorsun hala bir yıldızın doğuşuna tanık olabilmek işte aşkın ürperten hazzı serçe parmağını değdiriyorsun elime kocaman bir yangının izini taşır gibi teninin kıvılcımını hapsediyorum tutkuma ve anliyorum ki dün gece beni düşünmüşsün kocaman bir yaşam bağışlayacaksın sevdama yanyana yürüyoruz seninle elele tutuşmaya bile gerek yok ya alışkanlık… ellerin olmayınca kayboluyorum ruhlarımizin dansı düşüyor adım izlerimize bir sevinç rüzgarı kalıyor bizden yadigar bakıyorsun sen bana arsız bakıyorsun bazen çocuk gibi bazen sabahın mahmur aklığı gibi ve sonra bir kadın gibi yarım yamalak bir şiirin dizeleri gibi tutkun ve bir o kadar kendini yetersiz hisseden bir sürü aşk kelimesi dökülüyor dilimden sus der gibi bakıyorsun bana ya da daha çok konuş der gibi bir çocuk şaşkınlığı düşüyor payıma seninleyken dudağımda ansızın ıslak bir yangın izi sen yine oyun oynayan bir çocuk yine sevdalı bir kadın anlıyorum ki beni düşünmüşsün dün gece ve kocaman bir `sen` armağan edeceksin bana >>>Gassan SATAR |
![]() |
![]() |
|