Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürkün, sırları

Atatürk'ün Sırları

Eski 03-31-2009   #1
Şengül Şirin

Atatürk'ün Sırları

ANNESİNİN ÖLÜMÜNÜ BİLMESİ

Latife hanım İzmir'de Uşşakizadeler' in köşkünde kalıyordu Hastalığına iyi gelsin diye Zübeyde hanım İstanbul'dan oraya gitmişti Ancak ne var ki, rahatsızlığı artan Zübeyde hanım Uşşakizadeler' in evinde oğluna hasret vefat eder Latife hanım ve Yaveri Salih Bey; Paşa'ya annesinin ölümünü nasıl bildireceklerini kara kara düşünmekteydiler Çünkü O'nun dünyada en sevdiği insan olan annesinin ölümünden büyük bir üzüntü duyacağını bilmekteydiler

Annesinin ölümünden habersiz olan Mustafa Kemal, aynı saatlerde trenle çıktığı Yurt gezisinde uyumaktaydı Gecenin ilerleyen saatlerinde gördüğü kabus gibi rüya yüzünden kan ter içinde uyanır Bir sigara yakar ve zile basarak kompartımanındaki hizmetine bakan Ali Çavuş'u çağırıp: "Gördüğüm rüya canımı sıktı" der

Ali Çavuş: "Hayırdır Paşam" deyince Atatürk de rüyasını anlatır: "Pek hayır olacağa benzemiyor Kırlık bir y er dey misiz Her taraf yeşillik Birden bire bir sel geliyor, annemi alıp götürüyor Endişe ediyorum Yaverlere söyle, İzmir'e telgraf çekip annemin sağlık durumunu sorsunlar "

Ve acı haber, kısa bir süre sonra Yaver Salih'in yolladığı şifreli telgraf ile gelir Atatürk telgrafın şifreli olduğunu derhal anlayarak: "Annem öldü değil mi?" Ali Çavuş üzgün bir şekilde telgrafı uzatır: "Başınız sağ olsun Paşam"

Gözleri yaşla dolan Atatürk: "Bana malum oldu Bana malum oldu Bunun kabusunu gördüm ben Anam Zavallı çilekeş anam Benim anam öldü başka analar sağ olsun" diyerek koltuğuna çöker

Ne yazık ki annesinin cenaze törenine katılamaz ve Yurt gezisini kesmeden, içi kan ağlayarak vatan hizmeti için yoluna devam eder

ÇEŞİTLİ MAKALELERDEN ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com